2014 800 teryx missing at low rpm - Kawasaki Teryx Forum
Engine and Drivetrain For discussion of drive train and engine performance and maintenance

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 11-15-2016, 12:36 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1
2014 800 teryx missing at low rpm

I have a 2014 teryx 800 2 seater..i have about 1200 miles on it and it recently started to spit and sputter and almost completely quit at 1/4 to 1/2 throttle at low speeds..it acts like its floodin itsself because i can smell fuel when it starts acting up but i can stomp it and it runs great..ive changed fuel filter..spark plugs..adjusted valves..removed spark arrestor..cleaned air filter..nothing has helped at all..has anyone had this problem or have any ideas?
Dvanoy4206 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 01-31-2017, 04:51 AM
 
arrowslinger816's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by Dvanoy4206 View Post
I have a 2014 teryx 800 2 seater..i have about 1200 miles on it and it recently started to spit and sputter and almost completely quit at 1/4 to 1/2 throttle at low speeds..it acts like its floodin itsself because i can smell fuel when it starts acting up but i can stomp it and it runs great..ive changed fuel filter..spark plugs..adjusted valves..removed spark arrestor..cleaned air filter..nothing has helped at all..has anyone had this problem or have any ideas?
Havr you found a fix for your machine. I have the same issue on my 14 4 seater. It's had this issue for a year. I've had it at the local dealer twice.

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
arrowslinger816 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 01-31-2017, 05:39 AM
 
Aurock's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: OKLAHOMA
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by Dvanoy4206 View Post
I have a 2014 teryx 800 2 seater..i have about 1200 miles on it and it recently started to spit and sputter and almost completely quit at 1/4 to 1/2 throttle at low speeds..it acts like its floodin itsself because i can smell fuel when it starts acting up but i can stomp it and it runs great..ive changed fuel filter..spark plugs..adjusted valves..removed spark arrestor..cleaned air filter..nothing has helped at all..has anyone had this problem or have any ideas?
Make sure you check your safety override switches, mine when I switched out of all wheel lock the light would go off, but the switch was malfunctioning and telling the machine to not get full RPM and doing the jerk sputter lurch thing only in low, in high it would rev past the bad spot .... anyway that's what a tech told me at the dealership.

Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure. The fearful are caught as often as the bold!

2014 T4 LE Orange.
OEM Brush Guard, Cargo Box, ITP SD Series Beadlocks on12x28 Blackwater Evolution Tires, Kolpin Full Tilting Windshield (*Ricochet A-arms & Full Armor W/UHMT, Winch, 6 18W SDLED1806S Lights, Spare Tire
Aurock is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 04-15-2019, 11:46 AM
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 5
Mine is doing the same thing. But, I have noticed that when the check engine light comes on it runs fine. Has anyone been able to solve this problem?
SW152 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-07-2019, 04:50 PM
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
I was having a similar issue with my 17 t4, idk if this helps but it ended up being my boot between the throttle body and head was torn. I found this by spraying carb. Clean around the throttle bodies while idling.
Jmoore430 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Today, 01:21 PM
 
Join Date: Oct 2015
Location: Lakeland FL
Posts: 155
I had a problem with mine earlier this year it started spitting and sputtering occasionally then got worse. one weekend it was so bad it started backfiring and with MUZZY exhaust it was incredibly loud. just for the heck of it I changed my plugs to NGK iridium and problem solved. IMO these things don't like to be ran at low speed or cranked up and ran for a short time then shut back off, that's when mine went from bad to worse really fast.

Brett- bought 10-11-15

'15 TERYX T2 LE, stock tires/wheels-for trails, 29.5 Assassinators on STI HD3 wheels for mud, 1" wheel spacers, SATV high clearance front/rear A-arms VIPER Elite 5k winch, Snorkels, Half Windshield, Bubba Rope, CIPA Mirror, LED backup light, APEX Battery, Kawie Billet Shift Handle, VFJ clutch, PC5, MUZZY dual exhaust.
BMAC1988 is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Teryx Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome